Gå vidare till innehåll

🚚 Fri Frakt | 60 Dagars Returrätt

💜 185,000+ Lyckliga Användare

  Vanligaste misstagen vid hårborttagning

  Vanligaste misstagen vid hårborttagning

  Det kan vara frestande att försöka göra hårborttagning på egen hand, men det finns en stor risk för att man gör misstag som kan leda till irritation, röda prickar eller till och med infektioner. Därför är det alltid bäst att låta en professionell utföra hårborttagning.

   

  1. Använder fel teknik för hårborttagning

  Det finns olika tekniker för att ta bort hår, till exempel vaxning, rakning, epilering och hårborttagningskräm. Välj alltid rätt teknik för din hudtyp och dina behov. Om du till exempel har känslig hud bör du undvika tekniker som kan irritera huden, som rakning och vaxning.

  2. Glömmer att vårda huden efter hårborttagning

  Efter att du har gjort en hårborttagning är det viktigt att vårda huden för att förebygga irritation och infektioner. Tvätta huden med ljummet vatten och en mild tvål, och applicera en lugnande lotion eller kräm. Undvik att gnugga huden för hårt, och undvik att använda alkoholbaserade produkter på huden.Råkar skära sig under hårborttagning

   

  3. Vid hårborttagning är det lätt att skära sig om man använder fel teknik eller verktyg.

  Det är därför viktigt att följa instruktionerna noga och att använda rätt verktyg. Om du råkar skära dig, tvätta såret med ljummet vatten och använd en steril plåster. Kontakta en läkare om såret inte slutar blöda eller om det ser infekterat ut.

  4. Att inte ta hand om huden efter hårborttagning

  Det är viktigt att ta hand om huden efter hårborttagningen, oavsett om du använder en lugnande lotion eller tillämpar en kall kompress för att minska inflammation.

  Om du inte tar hand om din hud efter hårborttagning kan du drabbas av torrhet, klåda, rodnad eller till och med infektion. Så se till att du ger din hud lite TLC efter din nästa hårborttagning!

  Fri frakt

  Vi bjuder självklart på frakten

  30 Dagars Returrätt

  Älskar du inte Silkly? Med vår 100% nöjdhetsgaranti får du pengarna tillbaka!

  Silkeslent Resultat

  Exfolierar smärtfritt och friktionsfritt för en silkeslen finish